Personvernerklæring

Siste oppdatering 13.05.2018

1. Generelt

Dette er personvernerklæringen til Skolelyd AS («Skolelyd»), et norsk selskap med adresse Nybovegen 39, 2870 Dokka, Norge. Når du besøker våre nettsider eller kjøper varer eller tjenester fra en av våre butikker kan vi behandle personopplysninger om deg slik det er beskrevet i det følgende. I slike situasjoner opptrer vi som behandlingsansvarlig og du kan henvende deg til oss med alle spørsmål relatert til vår behandling av dine personopplysninger slik det forklares under.

Beskyttelse av dine personopplysninger er veldig viktig for oss i Skolelyd. Vi innhenter og bruker bare dine personopplysninger innenfor gjeldende rett slik det følger av personopplysningsloven og EUs personvernforordning nr. 2016/679 (GDPR) som gjennomført i norsk rett. Når vi her bruker uttrykk som «personopplysninger», «behandling», «behandlingsansvarlig» og «databehandling», har disse samme meningsinnhold som fremsatt i personopplysningsloven.

2. Hvilke opplysninger for hvilket formål og på hvilket grunnlag?

Opplysninger som knytter seg til ditt kjøp: Når du kjøper varer og tjenester fra vår nettside www.skolelyd.no, behandler vi de personopplysningene du oppgir slik som navn og kontaktinformasjon (inkludert adresse, e-post og telefonnummer) og betalingsinformasjon. Denne informasjonen innhentes og behandles for at vi skal kunne yte varer og tjenester til deg, håndtere returnerte varer og administrere din konto på våre nettsider (hvis du har opprettet en konto).

Det kan også hende vi behandler personopplysninger for å sende varsler når et produkt er inne på lager, for å sette i stand en forsikringstjeneste dersom du har etterspurt det, for å behandle tilbakemeldinger du har gitt angående kundeservicekontakt du har hatt med oss, for å gi deg beskjed dersom du har vunnet en konkurranse du har meldt deg på, eller for å kontakte deg dersom det er problemer med levering av varer du har bestilt. Vi kan også analysere kjøpene gjort av ulike kundegrupper. Dette gjør vi for å forfølge vår berettigede interesse om å utvikle våre produkter og tjenester.

Slike opplysninger behandles dels fordi det er nødvendig for å overholde en avtale med deg, og dels fordi det er nødvendig for forfølge vår berettigede interesse i å kommunisere effektivt med deg slik at vi kan yte best mulig tjenester til våre kunder.

Selv om denne typen behandling ikke har grunnlag i ditt samtykke kan du alltid kontakte oss hvis du har spørsmål. Du kan også anmode at vi stanser behandlingen slik det er beskrevet under.

Direkte markedsføring med grunnlag i ditt samtykke: Hvis du har gitt ditt samtykke kan vi behandle din e-post adresse og telefonnummer slik at vi kan sende nyhetsbrev og markedsføringsmateriale som er spesifikt tilpasset deg. Vi kan da tilpasse våre tilbud til deg ut ifra opplysningene vi har, for eksempel dine tidligere kjøp. Vi kan også bruke informasjon fra andre kilder til demografiske opplysninger slik som kjønn, fødselsdato og adresse (profilering). Du kan trekke tilbake samtykke eller protestere på slik profilering til enhver tid ved å kontakte oss slik det fremkommer under. Du kan også stoppe abonnementet på nyhetsbrevet du mottar.

3. Hvem vi deler dine opplysninger med

Det kan hende vi deler dine personopplysninger med våre logistikksamarbeidspartnere for å transportere varer og tjenester hjem til deg.

I alle andre tilfeller deler vi ikke dine personopplysninger med tredjeparter, unntatt når vi er pliktig under loven, eller hvis vi har ditt uttrykkelige samtykke.

4. Plassering av dine opplysninger

Vi lagrer dine personopplysninger på lokale datamaskiner med god sikkerhet.

5. Oppbevaring og sletting

Pokerfabrikken sletter personopplysninger når det ikke lenger er nødvendig å behandle dem for å oppfylle formålet med behandlingen og når sletting er lovlig og pålagt under gjeldende rett.

Vi sletter for eksempel opplysninger som knytter seg til din profil på «Min Side» når din konto slettes, mens informasjon om kontaktpersonen for kontoen og faktureringsopplysninger lagres i fem år slik at vi kan håndtere fremtidige henvendelser og følge relevant regnskapslovgivning. Fem år etter du har kjøpt en vare sletter eller anonymiserer vi opplysninger tilknyttet dette kjøpet, med mindre du har laget en konto på mine sider og har valgt å ha din kjøperhistorikk lagret der.

Du kan anmode tilgang til og sletting av dine personopplysninger ved å kontakte oss på support@skolelyd.no

6. Dine rettigheter

Du har rett, etter forespørsel, til innsyn i personopplysninger som vi til enhver tid lagrer eller behandler. Du har også rett til å få korrigert eventuelle feil i dine personopplysninger. Under visse omstendigheter har du også rett til å kreve begrensning av vår behandling av dine opplysninger eller anmode oss om å slette dine personopplysninger. Du kan til enhver tid trekke tilbake samtykke til vår behandling av dine personopplysninger (slik det er redegjort for over), uten at dette påvirker lovligheten av behandling basert på et samtykket før samtykket ble trukket tilbake.

Du kan rette en innsigelse mot vår behandling av dine personopplysninger, og når EUs forordning 2016/679 (GDPR) trer i kraft kan du be om å motta dine personopplysninger i et strukturert, vanlig og maskinleselig format slik at opplysningene lett kan overføres til deg eller en annen behandlingsansvarlig utnevnt av deg (dette er kjent som «dataportabilitet»).

Vi oppfordrer deg til å ta kontakt med oss dersom du har noen klager tilknyttet vår behandling av dine personopplysninger. Vennligst foreta anmodninger omhandlende disse spørsmålene slik det er redegjort for over i denne personvernerklæringen. Vi informerer også om at du etter loven har rett til å klage til Datatilsynet.

7. Oppdateringer og endringer

Denne personvernerklæringen kan bli oppdatert eller endret. Når vi publiserer endringer i denne personvernerklæringen vil vi inkludere datoen for siste oppdatering. Hvis det foretas endringer av avgjørende betydning for denne erklæringen eller for hvordan vi behandler dine personopplysninger vil vi varsle deg. Varslingen skjer enten ved at vi publiserer en tydelig beskjed om endringene før de implementeres eller ved at vi sender deg et varsel direkte.

8. Kontaktinformasjon

Ønsker du at få slettet, endret, overført, begrenset eller tilsendt de personlysninger vi har registrert på deg, kan du gjøre det på mail til support@skolelyd.no Hvis du har spørsmål angående denne personvernerklæringen eller personvern på våre nettsider kan du også kontakte daglig leder André Rostad på tlf: 93 91 34 16

 

Her er våre CE-godkjenninger

Certificate of Compliance

Declaration of Conformity

Buy now